Award winners Japanse thee   100% Natuurlijk   Gratis verzending vanaf € 60

Matcha thee

Matcha thee uji

Matcha herkomst en bereiding

Matcha is een groene, Japanse thee die tot poeder verwerkt wordt. De theeplant wordt op een speciale manier geteeld: Hij groeit in de schaduw. Zo produceert de plant meer chlorofyl, waardoor de matcha een groenere kleur krijgt. Dit zijn de grootste verschillen tussen matcha en groene thee.
De bereiding van matcha is uniek. Je vermaalt de theebladeren tot poeder met behulp van stenen. Hierna meng je het matcha poeder met warm water. Tenslotte roer je tot het water begint te schuimen. Dit proces is een belangrijk onderdeel van de Japanse theeceremonie.

Gezondheidsvoordelen van matcha thee

Matcha thee bevat meer antioxidanten dan andere theeën. Het helpt dus je bloedsuikerspiegel op peil te houden doordat je langzaam energie laat vrijkomen. Antioxidanten helpen je ook door je cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Deze kunnen je cellen beschadigen en kanker veroorzaken.

Cafeïne is een probleem voor jou? Dan is matcha poeder de perfecte oplossing. Het zorgt ervoor dat je de voordelen van koffie hebt zonder de nadelen. Je voelt je dus energieker en alerter zonder het risico te lopen op nervositeit en hartkloppingen.

De stof die de thee groener maakt dan andere thee, chlorofyl, is enorm gezond. Het bindt zich aan schadelijke metalen in je lichaam en verwijdert deze. Het helpt dus bij je lichaam detoxen. De thee geeft ook je metabolisme een boost. De matcha thee helpt je dus gewicht te verliezen omdat je stofwisseling verhoogt. Het zorgt voor de voordelen van dieetsupplementen, zonder de nadelen zoals een hoge bloeddruk en een verhoogde hartslag.

Nog enkele voordelen van matcha thee: het verbetert je concentratie en stemming, het kalmeert je en het vermindert stress.

Belangrijk bij het kopen van matcha thee

Het is belangrijk om matcha thee of poeder te gebruiken dat komt uit Japan. Zo ben je zeker dat de thee van hoge kwaliteit is en je lichaam kan genieten van alle gezondheidsvoordelen. Als de matcha niet van Japan komt, is de kans groot dat het gewoon theepoeder is. Enkel de Japanse boerenelite weet exact hoe matcha thee geoogst en behandeld moet worden.

Bestudeer de prijs van het matcha poeder. Goede matcha is iets duurder vergeleken met groene thee. Als de prijs laag is, zal deze niet van Japan komen. Dit komt omdat het correct telen van de plant arbeidsintensief is.

Al matcha gekocht en wil je de kwaliteit nakijken?

Proef de matcha. De thee moet een romige en zachte smaak hebben die niet bitter is. Alleen matcha dat meermaals geoogst wordt, smaakt bitter. De kwaliteit ervan is dus slechter dan echte matcha planten die maar een keer geoogst worden.

Voel aan het matcha poeder. Het poeder moet zacht en fijn zijn, niet korrelig en grof. Een vergelijking die je kan maken is het verschil tussen zand en bloemsuiker. Echte matcha voelt ongeveer zo zacht aan als bloemsuiker als je erop drukt. Voelt het meer aan alsof je op zand drukt, dan is de kwaliteit niet wat ze hoort te zijn.

Matcha is een echte smaakmaker

Matcha poeder is niet enkel populair in thee. Door de diepgroene kleur en verfrissende smaak, is het ook populair in ijs, gebak en nagerechten. De typische kleur is het kenmerk van matcha. Als mochi ijs of een gebak matcha bevat, herken je de typische groene kleur meteen.

Nog een voorbeeld van een populaire toepassing: matcha latte. Na het maken van de thee, voeg je melk toe. Je kan zelfs de matcha latte koud laten worden en ijsblokjes toevoegen om van een iced matcha latte te kunnen genieten.

Adres

Puurmatcha
Kapittelbossen 10,
BE-2200 Herentals
BTW – EORI BE0897.423.511
FAVV nr. 2.170.113.197
Lid Voka Kempen / Unizo