Award winners Japanse thee   100% Natuurlijk   Gratis verzending vanaf € 60

Onze Japanse theeën

Japanse thee samengevat

Japanse thee wordt steeds populairder. Dit komt niet enkel doordat het Westen de Japanse cultuur ontdekt. Japanners staan bekend als harde werkers en echte kenners van groene thee. Dit wordt gereflecteerd in de kwaliteit van Japanse thee. Kwaliteitsvolle matcha thee telen op traditionele wijze is niet gemakkelijk en een intensief proces. Het is belangrijk om elke plant maar één keer te oogsten. Zo voorkomen ze dat de thee een bittere smaak krijgt. We werken in nauw overleg samen met onze theeboer in Japan. Zo zijn we zeker dat de Japanse thee van hoge kwaliteit is.

Japanse theeceremonie

In hun dagelijkse leven drinken Japanners veel matcha thee. Deze theesoort is ook een van de belangrijkste aspecten van de Japanse theeceremonie. De schoonheid van de ceremonie is een middel om zo mindful mogelijk de thee te bereiden. Elke beweging en elk gebaar van de gastvrouw of gastheer draagt bij aan de belevenis van de gasten. Zo toont de gastvrouw of gastheer dat de Japanse thee met de meest mogelijke zorg bereid is.

Het doel van de theeceremonie

De kunst van het theezetten heet chado. Het creëren van een rustige sfeer en spiritueel communiceren staan centraal in chaji, de theeceremonie. Deze ceremonie zorgt voor een spirituele bevrediging door een soort meditatie te mengen met het drinken van Japanse thee. Het serveren van de matcha thee is dus niet alleen een vorm van kunst, maar ook een spirituele activiteit. Wil je zelf een workshop hierover volgen, bekijk dan zeker Japanscultureelcentrum.

Zenboeddhisme in de Japanse theeceremonie

De theeceremonie benadrukt de aspecten wabi en sabi van het zenboeddhisme. Wabi vertegenwoordigt eenvoud en soberheid. Sabi daarentegen staat meer het materiële deel van ons leven en de schoonheid in het vervliegen van de tijd. Je kan dus zeggen dat de theeceremonie deze twee aspecten combineert om een bijna perfect resultaat te krijgen.

Onze verschillende Japanse theeën

genmaicha

Genmaicha

Genmaicha is een interessante Japanse groene thee. Ze voegen bruine rijstkorrels (genmai) toe tijdens het drogen van de groene bancha bladeren. Zo maken ze de korrels knapperig en doen ze de korrels openbarsten. Typisch voor genmaicha is de aangename geroosterde smaak en het unieke uiterlijk.

Fukamushi sencha (fukamushicha)

Fukamushi Sencha staat voor diepgestoomde sencha. Ze stomen de thee 2 tot 3 keer langer dan gewone sencha. Hierdoor zijn de bladeren zachter en breken ze vaak bij het walsen. Deze thee heeft om die reden veel poeder en een kortere tijd nodig voor infusie. De smaak is rond, vol, vrij van bitterheid en past perfect bij zijn diepgroene kleur. Daarom is het een bekende topper in de wereldwijde gastronomie. Je kan de thee maximaal 3 keer trekken.
fukamushi sencha
kubusecha

Kabusecha

De betekenis van kabusecha is ‘bedekte thee’. Dit verwijst naar de productie die lijkt op die van gyokuro. Kabusecha combineert de smaken van sencha en gyokuro om tot een thee te komen die de beste eigenschappen van beide theeënbevat. Deze kabusecha thee heeft de zoete, umamismaak van gyokuro en de frisse smaak van sencha.

Gyokuro

Gyokuro is een van de meest populaire groene theeën uit Japan. Het heeft een mooie groene kleur en een zoete, milde smaak. Deze Japanse thee wordt ook Jade Dew genoemd. Veel kenners beschouwen gyokuro als een van de meest geprezen Japanse theeën. Gyokuro is de meest luxueuze Japanse thee. Ze cultiveren de thee in de schaduw en verrijken deze met een verfijnde milde en zoete smaak. De smaragdgroene thee is kwaliteit in bladvorm. De afdronk is vol en rond.
gyokuro
green tea uji

Matcha Ceremonial Shiou Premium

Matcha Ceremonial Shiou Premium uit Uji, Japan is de beste thee die je kan vinden. Matcha staat voor kracht, gezondheid, energie, zen, welzijn en bio. Onze matcha importeren we rechtstreeks vanuit Uji, Kyoto van onze (sinds 1836!) award winner theeboer. We werken nauw samen met onze theeboer. Zo brengen we de beste Japanse thee rechtstreeks van het veld tot bij jou!

Sencha Uji

Sencha is een gestoomde groene thee gemaakt van theestruiken. De smaakvan Japanse sencha kan je omschrijven als fris, groen, plantaardig of grasachtig. De smaak varieert per type en hoe je ze brouwt. Na het plukken, stomen ze de sencha thee. Dit voorkomt oxidatie waardoor de groene kleur en smaak worden behouden. Hierna rollen, vormen en drogen ze de bladeren.
sencha
hatsu mukashi

Matcha Hatsu Mukashi

Wie een verfrissende, lichte matcha nodig heeft, kiest voor Hatsu Mukashi. Het is één van de populairste matcha die gourmands gebruiken om een extra gastronomische dimensie toe te voegen. Ze gebruiken het bij het bereiden van patisserie, cheesecake, cocktails, cake, natuurbrood en zelfs bij het koken.

Adres

Puurmatcha
Kapittelbossen 10,
BE-2200 Herentals
BTW – EORI BE0897.423.511
FAVV nr. 2.170.113.197
Lid Voka Kempen / Unizo

Beschrijving Hatsu Mukashi

Hatsu Mukashi processing matcha, perfect voor bakken en koken

Wie een verfrissende, lichte matcha nodig heeft, kiest voor Hatsu Mukashi. Het is één van de populairste matcha die gourmands gebruiken om een extra gastronomische dimensie toe te voegen. Ze gebruiken het bij het bereiden van patisserie, cheesecake, cocktails, cake, natuurbrood en zelfs bij het koken. Een democratische prijs voor een natuurlijk, gezond en lekker ingrediënt dat je voor veel kan gebruiken! Haal hem snel in huis via onze online Japanse winkel voor thee.
Japanse thee hatsu mukashi